Dance project

Educational

dance project
Werkwijze | Prijzen | Referenties | Agenda

Dansprojecten met positieve energie!

Sinds 1995 verzorgt Dance Project gemiddeld per jaar honderden workshops, dansdagen en interactieve voorstellingen. Zowel voor het basis als middelbaar onderwijs in heel Nederland en daarbuiten. Onze flexibiliteit is kenmerkend en we kunnen onze projecten zowel binnen als buiten doen. In een gymzaal, lokaal, hal, aula of sporthal, schoolplein of theater. Voor een feestdag, cultuurdag, introductiedag, sportclinic tot schoolkamp. Voor een bonte avond of musicalcoaching, talentontwikkelingstraject, voor een jubileum of samenwerkingsverband tussen meerdere scholen, deskundigheidsbevordering of een congres? We hebben overal ervaring mee en we helpen iedereen over de dansdrempel!

Toppers Dance Project

Ons uitgebreide team van dertig dansers, gespecialiseerd in alle mogelijke dansvormen en technieken, staat voor u klaar! Onze toppers? Onze dansmiddag Streetstart met de gezamenlijke opening en showtime, waarbij de leerlingen op de dag zelf mogen kiezen: Motivatie is heerlijk hoog! Dit project is mooi te combineren met onze interactieve succesvoorstelling ‘Dansen Dansen Dansen’. Voor de basisschool: Ons schoolbreed dansproject ‘Dansfeest door de tijd’, voor zowel de peuters als groep 8 is uitermate geschikt voor een jubileum of voor kinderboekenweek. Voor de onderbouw van de basisschool hebben we de interactieve meedansvoorstelling Ballen Boogie, voor de middenbouw, de interactieve literatuur/theatervoorstelling De Ruimtelijke Reis van de Kleine Prins en voor de bovenbouw de voorstelling Dansen Dansen Dansen!

Theatrale acts met danscomponent

Voor scholen bieden wij ook theatrale acts aan met een danscomponent:
Onze prachtige Kunst Karakters dansen in prachtige theaterkostuums; Dancing Dandies, Electric Boogie Butlers, Bella Ballerina, Charleston Chickies, maar ook ons onovertroffen Disco Team… onze collectie kostuums is ongeëvenaard. Deze zijn in te zetten op voor themaweken, feesten, festivals, openingen of als pauze act.

Sinds 1995 actief voor duizend en één opdrachtgevers

 • Choreografie coach voor theaterproducties van Het Groot Niet te Vermijden
 • Kunstinstellingen: Brabants Instituut voor Schoolkunst nu Kunstbalie, Scholen in de Kunst, Kunstgebouw, Koorenhuis, Impressariaat Uit de Kunst, STT Producties, Kunst Centraal, VAK Centrum voor de Kunsten, Taalkr8.
 • Musea:  Mauritshuis, Historisch Museum Amsterdam, Theatermuseum Amsterdam, Boymans van Beuningen Rotterdam, Erfgoed Delft
 • Onderwijs o.a.:
  Veenlanden College te Mijdrecht en Vinkenveen, Goudse Waarden te Gouda, Scala College Alphen a/d Rijn, Twickel College in Hengelo, Borne en Delden, Grotius College Delft, Het Nieuwe Eemland Amersfoort, Heemgaard Apeldoorn, Develstein Zwijndrecht, Johan van Oldebarnevelt te Amersfoort, Leo Vroman College te Gouda, CLD Molenhuispad te Delft, Laurentius Praktijkschool, Stanislas College, Krakeelpolderweg, Stedelijk College te Zoetermeer, Annahoeve Brielle, Fioretti College Lisse, Comenius College Capelle, ICW Naaldwijk, Trias College Amersfoort, Merewade Gorinchem, Maasland Holland College, Varias College Den Haag, Bonaventura Roelofarendsveen, Da Vinci te Leiden, Stanislas Reinier de Graaf, Stanislas Rijswijk, CLD Delfland, Twents Carmel College Potskampstraat Oldenzaal, De Breul in Zeist & Groenhorst College te Maartensdijk, Hooghelant te Amersfoort many more!
 • Naast vele basisscholen in Delft en Den Hoorn, ook: Bonte Tol en de Tweemaster te Pijnacker, Scholencombinatie Zwijndrecht, De Zon te Kwakel, Den Doelhof te Meyel, Veldzijde te Losser, De Kas te Gouda, Startbaan te Soesterberg, De Schelf te ‘s Gravendeel

Werkwijze

Naast concepten die al jarenlang succes hebben, ontwikkelen wij graag projecten op maat.

Belangrijke uitgangspunten: KANT EN KLAAR
Wij nemen onze eigen geluidsapparatuur mee.
U heeft minimale voorbereiding: alleen de ruimtes hoeven gereserveerd te worden.

Bij workshopprojecten: Deelnemers mogen zelf op de dag kiezen: dat betekent hoge motivatie. We beginnen met een gezamenlijke warming-up, in twee rondes en een gezamenlijke showtime.

De interactieve voorstellingsprojecten doen we in gymzaal of aula voor 90-120 personen. In theaters kunnen dat er meer zijn.

Meer informatie? Bel Barbara of mail naar info@somethingextra.nl:

 • Uw vraag/ uw voorkeur
 • Uw voorkeursdatum
 • Het aantal deelnemers
 • De beschikbare ruimte
 • Eventueel een budgetindicatie

U krijgt dan zo snel mogelijk antwoord of een offerte.
Uw bevestiging zorgt ervoor dat het project doorgang zal hebben.
U krijgt van ons een factuur of u laat ons een weborder aanmaken.

Something Extra/ Dance Project/Kunst Karakter verzorgt sinds 1995 theatrale projecten; Betrouwbaar, positief, kwalitatatief en energiek.

Prijzen

Dance Project werkt met 1 performer/docent op een groep van maximaal 30 leerlingen. Uitgaande van 1 docent/danser per project worden onze prijzen steeds aantrekkelijker, hoe meer projecten u afneemt des te aantrekkelijker de prijs

Een docent/speler performer komt op 300 euro per project, met een maximum van 30 leerlingen.

Heeft u veel leerlingen? Dan maken we een prachtig programma passend in het schoolschema 

Onze prijzen zijn inclusief geluidsapparatuur, reiskosten en btw. En wij kunnen weborders aanmaken voor de cultuurkaart!

De projecten van de Dance Project Crew van Something Extra

 • Dansen Dansen Dansen   45 minuten
  interactieve lezing demonstratie over dansrages. Voor deze interactieve lezing zijn minimaal 4 performers/dansers nodig.
 • Dansen Dansen Dansdag  2,5 uur
  combinatie van twee projecten bovenstaande voorstelling plus workshop en showtime. Voor deze interactieve lezing zijn minimaal 4 performers/dansers nodig.  Een dagdeel komt op 1800 euro en is 15 euro per leerling uitgaande van 120 leerlingen.  twee dagdelen op de zelfde dag  komt op 28oo euro hetgeen 11,66 per leerling. Drie rondes voor 360 leerlingen komt op 3600,00 en dan komt het slechts op 10 euro per leerling.   
 • Street Start: 2,5 uur
  gezamenlijke warming up, op de dag zelf workshop kiezen en energieke showtime!
 •  Losse Workshops

Dance Project kenmerkt zich door:

 • positieve energie door topdocenten die goed inspelen op de situatie   
 • vrije keuze op de dag zelf = hoge motivatie, leerlingen voelen zich veilig
 • zelfstandig: we nemen alle geluidsapparatuur mee, u hoeft alleen de ruimtes te regelen
 • gezamenlijke start en spetterende showtime
 • gebruik van mooie accessoires/kostuums  
 • tevredenheidsgarantie