Something Extra voelt zich thuis in ieder museum. Artistiek directeur Barbara van Gelder zorgt voor het juiste concept met de juiste mensen. We werken samen met o.a. diverse kunstinstellingen uit heel Nederland. In het centrum van Delft is het atelier, waar alle projecten worden voorbereid. Er worden regelmatig Eye Catchers of  Kunst Karakters ingezet, maar we brengen ook schilderijen tot leven in fun photobooths!

Museum mauritshuisTijdens de museum nacht van 2017 was Something Extra  al in het Mauritshuis in Den Haag. Hier konden de bezoekers in het schilderij Anatomische les van Dr Tulp geschilderd door Rembrandt stappen. Op het schilderij staat een les in de anatomieafgebeeld met een groep chirurgijns, gehouden door dr. Nicolaes Tulp. Het was het eerste groepsportret dat de toen 25-jarige Rembrandt schilderde. Daarnaast hebben we vele keren bij relatie-avonden en het Meisje met de Parel, schilderijen van Jan Steen en Paulus Potter tot leven gewekt!

Het Historisch Museum Amsterdam

We maakten voor de expositie Dansen Dansen Dansen, alweer in 2000, een leuke voorstelling over allerlei dansrages en deze lezing-demonstratie over alle dansrages van 1900 tot nu staat nog steeds op het programma, sterker nog: het is een succesnummer dat door heel Nederland nog gedanst wordt!

 

Museum boymansBoymans van Beuningen museum

Museum Boijmans Van Beuningen presenteerde van 11 februari tot en met 28 mei 2017 met trots ‘Gek van surrealisme’. Het Boijmans van Beuninen liet de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid. En natuurlijk Was Something Extra van de partij. Surrealisme = als een naaimachine, een ontleedtafel en een paraplu samenkomen!

Museum Prinsenhof in Delft

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in innovatie. Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken.

 

Verder kwamen we in actie voor het Volkenkundig Museum in Leiden, het Joods Historisch Museum, Jenevermuseum, Swaensteyn Museum Den Haag!