Educational

Musea

Something Extra voelt zich thuis in ieder museum. Artistiek directeur Barbara van Gelder zorgt voor het juiste concept met de juiste mensen. We werken samen met o.a. diverse kunstinstellingen uit heel Nederland. In het centrum van Delft is het atelier, waar alle projecten worden voorbereid. Er worden regelmatig Eye Catchers of  Kunst Karakters ingezet, maar we brengen ook schilderijen tot leven in fun photobooths!

Mauritshuis

Onze eerste samenwerking was tijdens de museumnacht van 2017. De bezoekers konden in het schilderij  De anatomische les van Dr  Nicoleas Tulp van Rembrandt stappen.

En nog steeds werken we met veel plezier samen en brengen we tijdens de relatie-avonden en museumnachten o.a. het Meisje met de Parel, Jan Steen en Paulus Potter tot leven!

Museumnacht
In het licht van...

Museumnacht
Anatomie les...

Relatie-avond
Paulus Potter, De stier

Relatie-avond met
Snowboardster Bibian Mentel

Het Historisch Museum Amsterdam

In 2000 maakten we voor de expositie Dansen Dansen Dansen een voorstelling over allerlei dansrages.
Deze lezing-demonstratie over alle dansrages van 1900 tot nu staat nog steeds op het programma, sterker nog: het is een succesnummer dat door heel Nederland nog gedanst wordt!

Boymans van Beuningen museum

Museum Boijmans Van Beuningen presenteerde van 11 februari tot en met 28 mei 2017 met trots ‘Gek van surrealisme’. Het Boijmans van Beuninen liet de passie en belevingswereld zien van kunstenaars als Salvador Dalí, Max Ernst, René Magritte en Joan Miró, alsmede hun verdraaiingen van de dagelijkse werkelijkheid.
Natuurlijk Was Something Extra van de partij. Surrealisme = als een naaimachine, een ontleedtafel en een paraplu samenkomen!

Museum boymans

Museum Prinsenhof in Delft

Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe Delft en Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Meesters in innovatie. Bezoekers worden meegenomen door het rijke verleden en de kunst en cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag zo’n inspirerende en belangwekkende plek maken.

Samenwerkingen: