Barbara van Gelder

Over Something Extra...

Something Extra is in handen van Barbara van Gelder. 

Samen met een team van meer dan 100 kunstenaars uit heel diverse disciplines doet zij kunst en cultuurprojecten door heel Nederland en zelfs daarbuiten.

Barbara studeerde af als historicus en maakte een dansvoorstelling over 100 jaar dansrages voor het Historisch Museum Amsterdam. “Dat was in 2000 en tot op de dag van vandaag is de voorstelling te zien op scholen door heel Nederland.” Ook in het Mauritshuis en voor Boijmans van Beuningen komt zij met grote regelmaat in actie tijdens museumnachten, relatie avonden en andere evenementen.   “Ik geef energie aan evenementen door een verrassend warm welkom of interactief intermezzo.”

Kostuum Kunstenaar
Barbara van Gelder verzamelt naast kostuums ook fantastische dansers, acteurs en andere performers om projecten letterlijk en figuurlijk aan te kleden.

Verliefd op Delft
Wat zou het mooi zijn als er altijd een historisch figuur als  Warm Welkom in de stad zouden hebben. De geschiedenis van Delft is fenomenaal.  Van Meisje met de Parel tot Willem van Oranje, van Antoni van Leeuwenhoek tot Hugo de Groot, van de Melkmeid tot de dichter Hubertus Poot“ .”