Levende Geschiedenis Dag

Zaterdag 6 april 2024  13:00 - 16:00

Twee keer per jaar organiseert Something Extra een Levende Geschiedenis Dag!  In oktober, tijdens de maand van de geschiedenis  en in april als we de bloemetjes weer buiten mogen zetten. In april gaan we Delftse schilders uit de zeventiende eeuw in het zonnetje zetten. Naast de bekende schilders Johannes Vermeer en Pieter de Hooch hebben we nog vele andere schilders die we in het voetlicht gaan zetten.We nodigen jou uit om deel te nemen aan deze unieke ervaring, waar wetenschap, geschiedenis en gezelligheid samenkomen.

Tijdens dit evenement nemen we je mee naar de zeventiende eeuw en kom je meer te weten over diverse meesterschilders uit de zeventiende eeuw die in Delft rondliepen. Van Leonard Bramer tot Michiel van Mierevelt, Carel Fabritius en niet te vergeten: Jan Steen 

Op 6 aprilr tussen 13:00 en 16:00 uur kun je verschillende Kunst Karakters oftewel historische figuren tegenkomen op diverse locaties in de prachtige stad Delft. Deze personages, gekleed in historische kostuums, brengen het verleden tot leven en vertellen boeiende verhalen over deze kunstenaars.  

Het historische centrum is al die eeuwen niet veel veranderd, dus je loopt letterlijk en figuurlijk in hun voetsporen. Door de stad te verkennen en verschillende locaties te bezoeken, zul je een levendige indruk krijgen van die tijd.

Terwijl je van de ene naar de andere locatie wandelt, zul je ook de gelegenheid hebben om te genieten van diverse verrassingen. 

Om deze bijzondere gelegenheid te vieren, bieden we een exclusief Something Surprising ticket voor €25,00 per persoon. Met dit ticket krijg je een historische stadskaart en worden bijzondere deuren voor je geopend en ontvang je vrolijke verrassingen. Mis deze unieke kans niet om de geschiedenis tot leven te zien komen! Koop nu je ticket en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring.

Voor meer informatie en updates over het evenement, contact met ons opnemen via info@somethingextra.nl.